Pokemon Go, det väldigt populära spelet som har laddats ner över 800 miljoner gånger och dragit in mer än två miljarder dollar sedan 2016 har nu fått en konkurrent. Den katolska gruppen Fundación Ramón Pané har nu lanserat mobilspelet ”Follow JC Go!” där man i stället för Pokemon-monster fångar helgon och diverse andra karaktärer från Bibeln. Precis som i Pokémon Go används mobilkameran för att med så kallad augmented reality-teknologi placera ut grafik i den verkliga världen. Det sägs dock att du kommer vara mer benägen att hitta Sankte Peter än Pikachu.

Spelarna utvecklas i spelet genom att svara på religösa frågor när de ”möter” ett helgon. T.ex. kan Moses fråga spelaren: ”Var det jag som sa: Min Gud, min Gud, varför har du övergett mig?” Om man svarar rätt kommer karaktären att få vara med i deras e-team (Evangelisation Team).

Spelet uppmanar även spelaren i den ”äkta världen” att stanna och be om de passerar en kyrka. Eller på ett sjukhus kan de uppmanas att säga en bön för de sjuka. Man kommer även kunna donera till välgörenhet via appen.

Spelet finns för närvarande bara på spanska, men versioner på italienska, engelska och portugisiska kommer att släppas under de kommande veckorna. Spelets skapare säger att målet är att undervisa spelare i alla åldrar om den katolska tron.

”Även om Vatikanen inte ligger bakom spelet, så ska påven vara ett stort fan”, skriver BBC.