Idag hålls ett Apple-event i Brooklyn, New York titulerat “There’s more in the making”. Eventet live-streamas kl.10 amerikansk tid (kl.15 svensk tid) och fokus för eventet är iPad och Mac. Apple förväntas presentera nya mindre modeller av iPad Pro med Face ID, samt nya modeller av Smart Keyboard och Apple Pencil. Det ryktas även att en ny 13 tums Retina MacBook ska presenteras.

Utöver nya produkter släpps även iOS 12.1 idag. iOS 12.1 har funnits i betaversion sedan september men den slutgiltiga lanseringen sker alltså idag.

Nya funktioner i iOS 12.1 innefattar bland annat möjlighet att använda FaceTime i grupp med stöd för upp till 32 samtidiga deltagare. De mest framträdande rösterna i gruppen identifieras och bilderna i FaceTime förstoras eller förminskas i enlighet med de prominenta talarna. Den nya gruppchatten kommer däremot inte att fungera på äldre Apple-enheter.

Med iOS 12.1 kommer även 70 nya emojis. Operativsystemet kommer att finnas tillgängligt för nedladdning för de iPhones och iPads som stödjer det någon gång under dagen, sannolikt strax efter Apples event i Brooklyn.