Investmentbanken Piper Jaffray har släppt sin årliga rapport ”Taking Stock With Teens”, som visar vilka trender som råder bland tonåringar i USA när det handlar om mode, underhållning och teknologi. Och för första gången så har Instagram nu passerat Snapchat i användande bland de amerikanska tonåringarna. 85 procent av tonåringarna använder Instagram minst en gång i månaden, medan Snapchat ligger på 84 procent.

Det är dock inte bara dåliga nyheter för Snapchat. Samma rapport visar att 46 procent av tonåringarna har Snapchat som favoritplattform jämfört 32 procent som har Instagram som favorit.

Men, det reducerade användandet bland tonåringar är ändå ett oroande tecken för Snapchat som redan hanterar minskningar efter en tidigare inte så populär redesign. Om Snapchat förlorar ännu fler användare bland deras viktigaste demografi skulle det vara ett hårt slag för företaget.

Facebook står också inför samma problem. Även om Instagram är mer populärt bland tonåringar så är Facebook fortfarande impopulärt. Bara 36 procent av tonåringar använder Facebook en gång i månaden och endast 5 procent betraktar den som sin favoritplattform.