Under vecka 43 har vi haft glädjen att ha åttondeklassare William som prao-elev hos oss på Bazooka. Vi tänkte det kunde vara kul om William beskrev Bazooka ur sitt eget perspektiv. Kanske kan vi lära oss något av hans observationer? Vi på Bazooka älskar att få återkoppling på vårt arbete och hur det är att samarbeta med oss så det kändes naturligt att alla låta alla ta del av Williams vecka. Vissa saker kanske inte vi helt håller med om, som att medarbetare ofta ta med sig mus och tangentbord hemifrån, men vi hade ändå stor glädje av texten.  Här kommer Williams vecka i hans egna, oredigerade ord, håll till godo:

Måndag

Första dagen på arbetsplatsen! Bazooka verkar vara en arbetsplats som fokuserar på komfort och en bra arbetsmiljö. En byrå som fokuserad på kreativitet i sitt arbete.

Första mötet jag var med på var med på var nio på morgonen. Frukost åts under presentationen om verksamhetsuppföljning. Det pratades om kund och medarbetarnöjdhet samt företagets omsättning och vinst. Vi gick också igenom veckans generella planer. Ett fokus på ekonomi var synligt under de första mötet.

Arbetet är uppdelat i två grupper. Jag blev placerad I en av grupperna med starkare kommunikation. Min arbetsledare är Calle Stenfelt, som är Creative Director. På Grund av mitt intresse av att illustrera hamnade jag under hans vinge. Andra mötet hade vi ca 09:40. Detta angick de i min grupp. De pratade om sin arbets strategi och gick igenom veckans uppgifter.

Antingen pratar folk väldigt tyst här, eller så är jag mer döv än vad jag trodde.

Arbetsplatsen är lugn och avslappnad. Det är ett öppet kontor så konversationer sker ganska öppet, men alla är tysta ändå så. Det känns lite som att alla stirrar på en när man har sitt huvud i skärmen. Min handledare sitter i ett motsatt kontor från mig som gör kommunikation lite svårt.

Vissa har matsäck men jag gick med Calle och några andra ut för lunch. Några tog maten med sig tillbaka, men jag stannade kvar och åt.

Bazooka har en välkomnande miljö till sig! Alla är supertrevliga och är hjälpsamma. Men det känns alltid lite spänt och det är lite tråkigt. Det är nog jag som inte är van med kontorsarbete. Arbetet är ganska(jätte) slö för mig. Detta är nog för att jag inte kan riktigt använda Illustrator, men jag lär mig! Inget annat märkvärdigt hände under dagen.

Tisdag

Det mest märkvärdiga som hände idag som hände var träningen. Att arbetsplatsen har möjlighet att få en träningsanläggning är fantastiskt tycker jag! Det är en trevlig omväxling från att sitta framför  datorn. Arbetet är ganska repetitivt, det känns som man inte direkt gör något annat en vad man har som uppgift. Arbetet går snabbare men har fortfarande inte riktigt någon final design. Efter träningen gick vi ut och åt igen, inget speciellt.

Att ha en laptop verkar vara ett måste på Bazooka, alla har en. Alla verkar ha också ett höjbart skrivbord. Något jag alltid velat testa, men mitt skrivbords mekanism funkade inte. Eller så va kabeln inte insatt – eller så fanns det ingen? Who knows. Vissa snusar på kontoret, något jag inte bryr mig om men kanske vissa gör. Det är skönt att ha köket på öppen yta, att man kan lätt gå och ta något att dricka är ett plus.

Onsdag

Idag var jag på ett till möte, Det var mellan fyra personer, det överraskar mig att det är så lite folk på mötena. De känns ganska ostrukturerade också, alla bara kör lite på spontana ideér och diskussioner. Detta möte var för att dela ut uppgifter och diskutera nya ideér för kontoret. Från vad jag hörde så har det stått still i några veckor. Det känns som arbetarna här måste engagera sig lite mer på mötena! De är så… tysta. Jag har knappt pratat med Calle idag, han var på möten. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Allt ordnade sig. Jag gick själv för att köpa mat som inte var något problem.  

Kontoret verkar välutrustad, men man märker att mycket har folk tagit hemifrån som mus och tangentbord.  

Torsdag

Idag började jag arbeta med after effect, svårt men det går och lära sig. Om det går o lära sig på två dagar vet jag ej. Träning idag också, gick ganska bra.

Arbetet blir lite mer stressigt, imorgon är det min sista dag. Idag var det ett till möte, jag ar inte med på hela dock, men det hade med programmering o göra, så de var mindre intressant. Ingen berättade för mig att Bazooka har en 3D printer förens idag, jag fick printa något men det är inte hundra om jag hinner.  Det är ganska coolt att de har lite roliga prylar, det känns mer avslappnat.

Fredag

En ganska lugn dag. Jag trodde det skulle bli lite mer jobb! Allt blev klart ganska snabbt utan några problem. Inga möten idag heller, Calle såg upptagen ut. Jag fick använda 3D printer som var riktigt roligt.

Detta var den sista dagen på Bazooka! Det var en intressant upplevelse. Jag lärde mig definitivt mer om yrket som digital designer och hur en kontorsmiljö kan fungera. Bazooka är ett välkomnande och bekväm arbetsplats tycker jag, man känner sig… Jag vet inte riktigt hur man beskriver det. Trygg. Med människorna man jobbar med och i miljön man arbetar. Atmosfären är lugn och stillsamt  när alla jobbar hårt. Stress skulle vara ett större problem om man inte hade de stora fönstren och den öppna ytan Bazooka har. Det kanske känns inte så organiserat på mötena och alla är väl lite tysta men man ser att folk jobbar hårt och så bra de kan. Skulle jag vilja jobba här? …kanske. Jag är osäker. Jag är nog inte i rätt ålder för att kunna säga om jag gillar den här typen av arbete, ändå tror jag att jag inte kunde få bättre praktik i 8:an!