Google startade den 4 september 1998. Det innebär alltså att företaget – och allas vår älskade sökfunktion – fyller 20 år i år. Det firar Google med ett gäng roliga och interaktiva grejer du kan utforska och blicka tillbaka genom. Bland annat kan du kika igenom hela garaget och huset där Google skapades. Det har återskapats in i minsta detalj och finns nu i Google Street View. Klicka dig runt här och se vad du hittar.

I samband med 20-årsjubileet uppdaterar Google också sin bildsök. En ny algoritm ska ranka bilderna i en mer relevant ordning i förhållande till det du söker på. Bilderna i sökresultatet kommer också att innehålla mer information om var bilderna kommer ifrån, vem som tagit bilden samt vem som har rättigheterna till den.

Vill du grotta ned dig ännu mer i Google kan du bläddra igenom några av de mest minnesvärda ”Google doodles” genom åren eller klicka igenom det här interaktiva verktyget som visar våra söktrender genom åren.

Googles sökfunktion fyller 20 år!