Några av er är kanske bekanta med Googles e-post app, Inbox, som introducerades 2014. Inbox fungerar med din vanliga Gmail-adress och är ett experiment från Googles Gmail-team som de använt för att testa ny funktionalitet de senaste åren.

Kanske är du en av dem som gått över helt till Inbox och kan inte tänka dig ett liv utan appens olika organiseringsverktyg. Tyvärr får du dock bekanta dig med tanken av att återgår till Gmail. Dagarna med Google Inbox är räknade. I veckan meddelade Google att appen kommer att stängas ned, den fasas ut och stängs ned helt till slutet på mars.

Syftet med Inbox och den funktionalitet som Google testat i appen har varit att hjälpa dig arbeta mer effektivt med din mail och fokusera på det som är viktigt. Viss funktionalitet som finns i Inbox är nu också tillgänglig i Gmail och användare ska kunna välja att slå på en inställning i Gmail som tillåter experimentell funktionalitet som annars inte finns i Gmail. En liten tröst för oss som fastnat för Inbox och förfaras över nyheten att appen ska stängas ned.