Varje år sker flera dataintrång och har du otur är din information bland den data som blir stulen.

Sedan 2013 har webbplatsen Have I Been Pwned erbjudit en tjänst som tillåter dig att kolla upp om din information är bland den som stulits till följd av ett dataintrång. Nu ingår Mozilla Firefox ett samarbete med Have I been Pwned för att erbjuda tjänsten Firefox Monitor. Firefox Monitor kan du använda för att kolla upp om din data stulits. Tjänsten ska också fungera proaktivt för att hålla koll på och varna om framtida intrång där din information finns.

Firefox Monitor är dock inte till så mycket hjälp om inte du själv ser till att ha olika (och starka) lösenord för varje webbplats eller tjänst du loggar in på. Annars kan ett dataintrång ge bovarna tillgång till din inloggning överallt där du finns på internet.