”Dilly Plate” är den lilla roboten som fått provanställning på Pizza Hut i Korea. Roboten är utvecklad av Woowa Brothers, en Sydkoreansk start-up som också står bakom Baedal Minjok, en tjänst för matleverans.

Än så länge är roboten utvecklad för att göra korta leveranser inomhus på restaurangen, men förhoppningen är att Dilly Plate så småningom ska klara av att göra leveranser utomhus och till hushåll spridda över större distanser.

2014 fick Woowa Brothers 36 miljoner dollar i finansiering från Goldman Sachs för utvecklingen av lågkostnads-robotar som ska kunna sköta hämtning och leverans av matvaror, måltider och mediciner till privatpersoner. Målet är att robotarna ska möjliggöra billiga och tillgängliga leveranser, under 1 000 won (cirka 8 kronor).

Robotservitör anställd på Pizza Hut i Korea
Bild: John Ha