Varje år får vi ett gäng nya emojis att uttrycka oss med. Men, än är utbudet inte komplett och många saknar en symbol för att kunna uttrycka sin känsla eller symbolisera sitt utseende eller förhållande.

Nu har ett utkast av kandidater för 2019 kommit från Unicode Consortium (UTC). Totalt handlar det om 179 förslag, 55 av dessa är karaktärer som ska kombineras för att representera olika typer av förhållanden eller par av varierande kön eller hudtoner. Utöver de nya karaktärerna tillkommer även ett antal emojis för att symbolisera funktionsvariationer, exempelvis en emoji för en döv person och emojis för proteser (eller robotarmar och -ben).

I september kommer UTC att ta ett slutgiltigt beslut om de kommande emoji-karaktärerna som är planerade att lanseras under första kvartalet 2019. Redan nu finns också förslag på emojis till år 2020, bland dem en ninja, såg och trollstav.