Den senaste tiden har några av vår tids mest populära sociala medier rapporterat att registreringen av nya användare stagnerat. Twitter, Facebook och nu senast Snapchat redovisar en minskning av både aktiva användare och nya användare.

Förra månaden meddelade Facebook att deras användarantal för USA stått still sedan tidigare i år och att även Facebookanvändare i Europa minskat under samma period. Likaså meddelar Twitter att deras aktiva användare i månaden minskat med en miljon sedan tidigare i år. Snapchat avslöjade denna vecka att de sett en minskning på tre miljoner dagliga användare.

Att aktiva och nya användare av sociala medier stagnerat skulle kunna vara ett bevis på att sociala medier nått sin peak i vissa marknader, framförallt i utvecklade länder. Det är något som bland annat Instagram redan börjat ta höjd för genom lanseringen av Instagram Lite (som vi rapporterade om tidigare, läs om det här) som vänder sig till användare i länder där mobiltäckning inte är så stark och mobildata dyrt.