I veckan slog Instagram nytt rekord med 1 miljard användare. Men de nöjer sig inte där utan fortsätter att försöka nå ut till nya marknader och fler användare. Deras senaste strategi är Instagram Lite, en slimmad version av den vanliga appen. Lite tar inte lika mycket utrymme på din mobil och använder mindre data än Instagram.

Instagram Lite finns tillgänglig via Google Play Store och riktar sig till länder där mobiltäckningen inte är så stark och mobildata är dyrt. Appen tar bara upp 573 kilobyte utrymme på din mobil, till skillnad från Instagram-appen som tar 141 megabyte. Men, mindre utrymme och dataåtgång innebär också färre funktioner. Med Instagram Lite kan du lägga upp bilder i ditt flöde och posta i stories, däremot har möjligheten att lägga upp videoklipp i ditt flöde slopats, likaså direktmeddelanden till andra användare.

Kanske kommer Instagram Lite att förbli avskalad. Det skulle kunna driva fler användare till att ladda ned ytterligare en av Instagrams appar – Direct, som är deras direktmeddelande-app.