Google Kalender är den senaste Google-appen att få en uppdatering som syftar till att förbättra användarnas ”digitala välbefinnande”. Företaget meddelar att de har släppt en ny ’Out of Office’-funktion tillsammans med en inställning för anpassningsbar arbetstid. Arbetstiden signalerar till andra när du inte är tillgänglig och tillåter Google Kalender att automatiskt avböja möten. Detta är enligt Google en funktion som användare har frågat efter i flera års tid och den kommer även att automatiskt försöka upptäcka när en händelse ska betecknas ’Out of Office’ baserat på händelsetiteln.

En annan ny funktion gör att du även kan anpassa dina arbetstider bättre. För närvarande kan du ställa in arbetstider i ett intervall för alla dagar i veckan, men nu kommer du kunna anpassa dina timmar för varje dag separat. Detta kommer att hjälpa människor som har oregelbundna arbetstider, dvs inte jobbar 9-17. Google kommer också att försöka hitta dina arbetstider baserat på dina tidigare schemaläggningsmönster och kan uppmana dig att bekräfta den i appens inställningar.

Läs mer