Tänk om du kunde komma ännu närmare fotbolls-VM utan att lämna din soffa, så att det känns som att du faktiskt sitter där i arenan med spelarna framför dig. Med andra ord, som att teleportera till matcharenan.

Inom en snar framtid kanske det blir verklighet. Just nu utvecklar University of Washington, tillsammans med Facebook och Google teknologi med artificiell intelligens som skapar en 3d-rendering av en tv-sändning från till exempel fotbolls-VM.

Systemet de utvecklar omvandlar automatiskt material filmat med en kamera till rörligt 3d-material som du kan titta på med till exempel Oculus Rift eller annan hårdvara utvecklad för augmented reality-teknik.

Det är tack vare den artificiella intelligensen som det här fungerar. Ai estimerar djupet på kartan i förhållande till spelarna. Resultatet tillåter dig att följa matchen från olika vinklar runt planen och röra dig längre ifrån eller närmare planen, så att du kan avgöra på riktigt nära håll om det var en foul eller inte.

Kika på videon nedan som visar en demo av hur teknologin fungerar.