Från och med den här veckan har Snapchat infört reklamfilmer på 6 sekunder som du inte kan skippa.

Liknande reklamfilmer på t.ex. YouTube och Facebook så dyker videoannonsen upp mitt i ett klipp på Snapchat. Du måste alltså vänta tills reklamfilmen har spelat klart innan du kan fortsätt att titta på klippet. Tidigare har det varit frivilligt att kolla på reklamfilmerna.

Det nya formatet med annonser som du inte kan swipe-a förbi dyker upp i Shows på Snapchat. Shows är professionellt producerade avsnitt i serieformat från Snapchats stora mediapartners som NBC Universal och Walt Disney Co.

Snapchat har historiskt sett fått mycket kritik från sina användare, bland annat anser många att appen är svår att använda och layouten är rörig. Det nya formatet med tvingade annonser i appen kan därför ses som ett vågat steg av Snapchat, det återstår att se hur deras användarbas kommer att reagera på det.