Några av mänsklighetens stora tänkare och uppfinnare påstod sig använda sig av sina drömmar för att komma på nya idéer och koncept. Men hur ska man få inspiration från sina drömmar om man inte kommer ihåg dem?

Forskare vid MIT (Massachusetts Institute of Technology) bygger just nu Dormio, ett gränssnitt för drömmar.

Dormio är en anordning som är designad för att påverka och förlänga hypnagog-tillståndet av sömnen. Det är i det här tillståndet som du kan uppleva klardrömmar eller komma på idéer som inte är begränsade av logik eller kognitivt tänkande. Alla upplever den här fasen av sömn men det är sällan vi minns vad vi drömde, det är för alltid förlorat när vi vaknar.

Dormio ska med hjälp av en elektronisk handske göra det möjligt för oss att förlänga, påverka och spela in våra drömmar.

Dormio är dessutom open source så du kan redan nu börja leka med källkoden som finns på Github och bygga den egen drömmaskin. Här finns steg-för-steg instruktioner om hur du bygger mönsterkortet också.