YouTube meddelar att de kommer att lansera sin nya streamingtjänst för musik den 22 maj.

Tjänsten, som heter YouTube Music, kommer att innehålla flera miljoner låtar. Användare kommer att kunna lyssna på hela album, covers, remixlåtar, inspelade livespelningar m.m. Det här är alltså YouTubes stora Spotify-utmanare.

YouTube Music kommer att vara annonsfinansierad, men för $9.99 i månaden kan du få YouTube Music Premium, vilket tillåter dig att lyssna utan annonser och ger dig möjlighet att ladda ned musik för att kunna lyssna offline.

YouTube lanserar samtidigt YouTube Premium (för $11.99 i månaden) vilket ger dig både YouTube Music Premium och tillgång till YouTubes videoinnehåll utan annonser.

YouTube Music lanseras på tisdag nästa vecka, den 22 maj, i USA, Australien, Nya Zeeland, Mexico och Sydkorea. Senare i år kommer tjänsten även till Sverige.