Det ryktas i den digitala sfären om att Twitter jobbar på en uppdatering av DM-funktionen, alltså Direct Messages (direktmeddelanden).

DM-funktionen låter dig kontakta en Twitteranvändare direkt i ett privat meddelande, istället för att skriva till personen i en publik kommentar som alla användare kan se. Men, i dagsläget har dessa meddelanden inte så hög säkerhet, hackare skulle alltså kunna få tillgång till dina ”privata” meddelanden på Twitter.

Den ryktade uppdatering skulle innebära kryptering av DM på Twitter så att du kan välja att starta en ”hemlig konversation” med en annan Twitteranvändare.

Fördelarna med att kryptera DM är bland annat att det skulle öppna upp en ny säker kanal för informatörer (whisleblowers) och medborgare ute i världen att rapportera känslig information till exempelvis journalister. Självklart skulle uppdateringen också innebära ett lugn även för gemene man som månar om sitt privatliv och vill att privata meddelanden via Twitter ska vara just, privata.

Än så länge finns ingen information om när den uppdateringen kan tänkas lanseras, men den testas just nu på ett urval användare.

Du vet väl förresten att Bazooka finns på Twitter! Följ oss här.