I veckan höll Facebook sin teknikkonferens F8 i Kalifornien. Under konferensen presenterade Mark Zuckerberg en ny funktion som ska göra det möjligt för Facebookanvändare att radera sin historik.

Zuckerberg säger att användare enkelt ska kunna radera sin aktivitetshistorik i Facebook, på samma sätt som du kan göra i din webbläsare. På Facebook ska du kunna radera sparad information om vad du har klickat på, webbplatser du besökt m.m.

Till att börja med kommer funktionalitet för att påverka den information du ser från appar och webbplatser som använder sig av Facebooks annonser och analyticsverktyg. Funktionen ska möjliggöra för användare att ta bort den information som sparas om dem samt välja att inte tillåta Facebook att spara sådan information om dem på sitt Facebook-konto överhuvudtaget.

Det här är en av – förhoppningsvis flera – förbättringar Facebook gör i sina säkerhetsinställningar till följd av Cambridge Analytica-skandalen.