Under Facebooks årliga F8-konferens presenterades en rad kommande uppdateringar till Instagram och Facebook, här är lite av det som kommer.

Dela din Spotifymusik till Stories

Facebook gör det nu ännu snabbare och enklare att dela din musik direkt på Facebook eller i din Instagram Story. Istället för att ta en skärmdump av vad du lyssnar på kommer funktionen att automatiseras så att du snart kan dela direkt till Stories via dela-knappen i Spotify.

Facebook dating

Senare i år börjar Facebook testa en ny funktion för dating inom appen. Som användare kommer du att kunna sätta upp en datingprofil som är frånkopplad ditt personliga Facebookkonto. Matchningar rekommenderas baserat på de preferenser du anger och du ska också kunna få rekommendationer på potentiella partners baserat på era gemensamma intressen via grupper och event.

Skapa egna filter i Instagram Stories

Med Facebooks AR Studio kommer användare att kunna designa egna filter och interaktiva kameraeffekter till Instagram Stories. Funktionen introducerades till Facebook Stories och Messenger förra året och lanseras snart även för Instagram.

Uppdaterad Explore-sida i Instagram

Snart kommer en ny och uppdaterad design av Explore-sidan i Instagram. Innehåll kommer att organiseras så att rekommenderat innehåll hamnar i relevanta kategorier. Det ska alltså bli enklare för dig att hitta innehåll baserat på den kategori du är intresserad av.

Videochatt i grupp direkt i Instagram

Snart kan du använda videochatt för att prata med dina vänner i direktmeddelanden på Instagram. Alltså som chatt fast i videoformat, och live. Även gruppkonversationer ska ingå i uppdateringen.