I kölvattnet av Facebook/Cambridge Analytica-skandalen stramar nu även Facebook-ägda Instagram åt sina regler för tredjepartsåtkomst till data. Enligt ett informationsutskick till utvecklare tas en lång rad funktioner bort för tredjepartsappar och -tjänster, bland annat möjligheter att like:a inlägg och följa/avfölja konton åt en användares vägnar. Ändringarna gäller från och med den 4:e april.

Inte så bra nyheter för de företag som använder bottar och andra tjänster för att öka sin räckvidd och skaffa följare, med andra ord. Enligt TechCrunch har många andra verktyg också påverkats som en följd av lägre antal tillåtna anrop till Instagrams API.

Har du problem med ett verktyg du brukar använda är rekommendationen att du vänder dig till verktygets eller tjänstens sajt för mer information. Men troligt är att mängden tillgängliga appar för Instagram kommer att minska i framtiden.

Läs mer hos TechCrunch
Utvecklare? Se vilka api-endpoints som påverkas

Artikelbild: Jason Howie