Vem vill inte kunna fatta ett ännu tryggare beslut inför ett bostadsbyte? Snart finns den möjligheten. Med samma teknik som används i Hollywoods 3D-filmer kommer nu bostadsköpare och hyresgäster på den svenska marknaden inom en snar framtid kunna få en mycket bättre känsla av sina blivande lägenheter, trots att husen inte ens är byggda. Anledningen till detta teknikskifte är ett samarbete mellan svenska 3D-byrån wec360° och Epic Games. wec360° har under senare år gjort stora framsteg på den svenska marknaden när det kommer till 3D-visualiseringar inom bygg- och fastighetsbolag. Nu väljer dom att byta teknisk plattform till Unreal Engine, som redan används i såväl filmproduktion som utveckling av dataspel. Unreal Engine gör det möjligt att framställa mycket realistiska bostadsvisualiseringar genom bilder och modeller i bland annat VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality).

Läs mer