Post-it lappen är ett viktigt verktyg för designers, de används flitigt i workshops och till brainstorming. I kontorsmiljö fungerar post-its ganska bra till just detta, men jobbar du till exempel på en byggarbetsplats, eller ja, egentligen vilken annan miljö som helst utom kontor, så är antagligen en post-it lapp inte det bästa sättet för dig att lämna ett viktigt meddelande till en kollega.

De gula små lapparna fäster inte så bra på till exempel betong, metall, trä eller annat underlag. För att inte tala om hur snabbt väder och vind utplånar dem.

Nu har 3M, företaget bakom den ökända post-it lappen, utvecklat en ny sorts post-it lapp som ska lösa just det problemet. Extreme post-its kan fästas (nästan) var som helst!

I utvecklingsprocessen har 3M byggt paneler i fler än 20 olika typer av material som de testat post-it lapparna på i olika förhållanden och miljöer i USA. Genom testerna har de kunnat säkerställa att lapparna sitter kvar genom alla möjliga sorts omständigheter och även löpande förbättrat funktionaliteten. Till exempel har de sett att bläck rinner av lapparna i t.ex regn, varför de utvecklade en speciell hinna på lapparna som gör dem mer tåliga mot vätska.

Nu råkar vi ju faktiskt jobba på kontor. Och vi använder post-it lappar flitigt. Ändå känner vi ett behov av dessa ”extrema” lappar för att slippa se våra idéer singla ned till golvet.