Vi fortsätter att snacka om GDPR (General Data Protection Regulation, eller dataskyddsförordningen) som träder i kraft i maj i år. Alltså ett högst aktuellt ämne som du som företagare behöver ha koll på.

Nu har Pegasystems (Pega) gjort en undersökning som visar att fyra av fem svenskar troligen kommer att använda sina GDPR-rättigheter när lagen träder i kraft. Det innebär alltså att de företag som samlar in data om personer kan komma att bemötas av EU-medborgare som vill ha ut information om vilken data som samlats in om dem, samt hur den används.

Samtidigt visar undersökningen att kunskapen om GDPR bland svenskarna fortfarande är låg. Och bland chefer på svenska storföretag säger nästan hälften att de inte har satt upp en plan ännu för hur de ska hantera de nya reglerna.

Har du koll på GDPR och en strategi för hur ert företag ska efterleva de nya reglerna? Vi kan hjälpa dig med det – hör av dig till hej@bazooka.se så tar vi ett möte.