Varje måndag har vi måndagsmöte här på Bazooka. På mötet kan vi gå igenom allt från ekonomi till att en nyanställd berättar om sig själv eller som idag när Kim berättade om GDPR – hur det fungerar, vad man behöver tänka på och hur man förbereder sig.

GDPR eller Dataskyddsförordningen är en ny lag som ersätter Personuppgiftslagen från och med 25 maj i år. Lagen reglerar när och hur man får behandla personuppgifter, och definierar höga bötesbelopp (upp till 20 miljoner euro eller 4% av företagets omsättning) om man missköter sig. Bakgrunden till lagen är att ge privatpersoner bättre skydd när det gäller personuppgifter, något som blir viktigare ju mer digitala våra liv blir. Bland nyheterna finns bland annat striktare krav på vad som kan räknas som samtycke – den gamla goda ”Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt PUL”-kryssrutan kommer inte längre räcka.

Funderar du också över det här med GDPR? Hör av dig till hej@bazooka.se så tar vi ett möte.