Har du märkt att det ibland ploppar upp små animationer på Facebook när du skriver ett meddelande till en vän, till exempel i Messenger eller på en persons vägg? Skicka ett ”Congrats!” till någon och plötsligt flyger ett gäng ballonger upp över skärmen. Förtjusande, eller hur? Ja, det är precis vad de här hemliga animationerna på Facebook kallas – ”text delights” (på svenska ungefär ”textförtjusningar”).

Det är oklart exakt hur många sådana här animationer som finns på Facebook, och vilka ord som framkallar dem, men självklart gör internet sitt för att samla en lista på de som har upptäckts hittills. Vissa animationer verkar fungera på flera olika språk, medan andra enbart fungerar om du skriver orden på engelska.

Några exempel vi gillar – skriver du ”bff” eller ”bffs” så flyger det upp två händer från nedre kanten på din skärm och försvinner upp i en färgglad high five. Skriver du ”you got this” eller ”you can do it” studsar ”like”-emojin över skärmen i regnbågsfärger. Och skriver du ”rad” eller ”radness” så flyger en hel drös ”like”-emojis förbi skärmen. Härligt!

Hela listan på vilka ”text delights” som har hittats (och vilka ord som framkallar dem) hittar du här! Listan uppdateras kontinuerligt allteftersom fler animationer hittas.