Philips smarta lampor kan nu synkas till vad som helst på din datorskärm. Appen Hue Sync (som kommer att lanseras för Windows 10 och macOS High Sierra) läser av vad du har på din skärm och synkroniserar dina lampor efter färgerna på skärmen.

Hue Sync är framförallt tänkt att användas när du ser på film eller spelar datorspel, men möjligheten finns alltså för dig att synka ljussättningen runt omkring dig även när du till exempel scrollar igenom en webbplats. Philips Hue Sync kan också lysa i takt med musiken du spelar.

Tack och lov kan du ställa in hur intensivt du vill att effekterna av det synkroniserade ljuset ska vara. Det skulle potentiellt sett kunna bli sjukt irriterande annars. Samtidigt öppnar Hue Sync upp för en än mer uppslukande digital upplevelse likt surroundljud, fast med ljus. Hue Sync och en uppdaterad version av Philips Hue appen är planerade att lanseras under andra kvartalet av 2018.