I veckan rapporterade Snapchat att deras vinst för tredje kvartalet 2017 inte nått upp till förväntningarna på Wall Street. I Snapchats rapport finns en antydan om att förlusten till viss del beror på att deras Spectacles – glasögon som du kan filma med – inte blivit en lika stor hit som de förutspått. De köpte in ett för stort lager av Spectacles och lyckades bara sälja omkring 150 000 enheter, många av de kunder som köpte produkten lämnade också tillbaka den.

Trots de virala kampanjerna vid lanseringen av Spectacles, med bland annat nedräkning till att nästa ”Snapbot”-plats skulle avslöjas (dit sugna kunde ta sig för att köpa Spectacles) så köpte kunder inte lika många enheter som Snapchat förväntat sig. Nu sitter Snapchat med en förlust på nära 40 miljoner dollar, vilket motsvarar 300 000 Spectacles.