Det nya kinesiska bilmärket REDSPACE visade nyligen upp en prototyp av sin REDS EV, en bil som är designad utifrån när du inte kör den. Bilen är utformad av tidigare designchefen på BMW, Chris Bangle, och sticker minst sagt ut i trafiken. REDS EV är designad för att du ska få en så härlig upplevelse som möjligt, framförallt i sega trafikstockningar som så ofta uppstår i storstäder i kina.

I den kinesiska kulturen förekommer ett uttryck för de olika utrymmen vi befinner oss i. Det finns fyra utrymmen: ett för ditt hem, ett för din arbetsplats, ett för det sociala utrymmet (till exempel ett fik) och det fjärde utrymmet är ”your space”, dvs. din privata plats som du anpassar till dina behov och ibland delar när du vill. Det är det här fjärde utrymmet som Bangle säger är REDS EV.

Vad har då den här bilen som gör att din tid i rusningstrafiken blir så härlig? Bland annat inbyggd fotmassage i golvet, ett stort baksäte (en slags ”love seat”), en 17-tums skärm (som expanderar till helskärm när bilen står still så att du kan använda den för att spela spel eller se film) och en röd matta som rullar ut på trottoaren för att ge en dramatisk effekt. Vi är osäkra på om det sistnämnda är ett skämt eller inte.

Ja, en sak är säker, REDS EV är ett tydligt exempel på att det är insidan som räknas.