Från och med den här veckan kan du (som bor i USA eller har skaffat dig ett Amerikanskt Apple-ID) ladda ned Steven Soderberghs nya TV-serie – Mosaic – gratis från Apples app store. Mosaic är en miniserie i form av en interaktiv smartphoneapp. Serien handlar om en barnboksförfattare som hittas död i Park City, Utah. Som tittare kan du välja att följa olika spår i berättelsen, exempelvis vilken av karaktärernas perspektiv du vill följa. Vill du inte missa något kan du också välja att kolla på serien från samtliga karaktärers perspektiv innan du går vidare.

Avsnitten varierar i längd, från några minuter till vad du är van vid från ett vanligt avsnitt av din favoritserie. Totalt är miniserien lite mer än 7 timmar lång med bland annat Sharon Stone och Beau Bridges i rollerna.

Mosaic har tagit över tre år att utveckla och flera väggar och färgkodade kort och anteckningar för att kartlägga seriens olika grenar och vägval. Kika på den officiella trailern här. Här kan du (som bor i USA eller har skaffat dig ett Amerikanskt Apple-ID) ladda ned Mosaic från app store gratis för iOS.