Nu slipper du komma på förkortningar och skapa Tweetstormar (flera inlägg på rad på samma ämne). Nu rullar Twitter ut möjligheten att Twittra dubbelt så många tecken, alltså 280 tecken istället för begränsningen på 140 tecken.

Inför uppdateringen körde Twitter en testperiod av de längre tweetsen på en mindre grupp användare. Målet är att tillåta användare att twittra längre inlägg, men samtidigt bibehålla snabbheten och kortheten som gör Twitter till Twitter, det säger Aliza Rosen som är Product Manager på Twitter.

Testperioden visade att de användare som hade möjlighet att twittra 280 tecken oftast ändå höll sig under 140 tecken. Den längre tweeten användes bara när det behövdes och bara 5 procent av inläggen var mer än 140 tecken, ynka 2 procent var längre än 190 tecken.

Med den framgångsrika testperioden väljer Twitter nu att rulla ut uppdateringen med 280 tecken till samtliga av sina användare. Hur använder du dina nyvunna 140 tecken?