Kameraföretaget Yashica lanserar en ny digitalkamera som ser ut som deras gamla analoga modell Electro 35. Kameran, som heter Y35, använder sig av en slags digital filmrulle som kallas “digiFilm”. Det är ett slags plugin för att kunna använda olika fotofilter till kameran. Digifilmen är däremot inte där dina bilder sparas, till det behöver du, precis som med andra digitalkameror, ett SD-kort.

Utöver dess utseende och “digiFilm” har Y35 också ett par andra funktioner som ska väcka användarens fotointresse och påminna om hur det var att ta bilder förr. Bland annat måste du “skruva” kameran mellan varje bild.

Av allt att döma är Y35 dock snarare en leksak än något för fotoentusiasten. Den är relativt billig och sägs ta sämre bilder än din smartphone. Det finns också otaliga appar för fotofilter i din smartphone och med Y35 måste du dessutom köpa till och byta ut ”digiFilmen” för varje nytt filter du vill använda till kameran.

Är du sugen på en nostalgitripp finns Yashicas Y35 just nu på Kickstarter där den säljs för omkring 140 dollar.