Det senaste inom försäkringsbranschen är digitala försäkringar som kan ge rabatt på din bilförsäkring. Kommer detta göra dig till en bättre förare tro? Frågorna är många när ”internet of things” tar sig in i försäkringsbranschen.

Folksam arbetar tillsammans med Telia i projektet ”Köra säkert” som lanserades tidigare i år. Länsförsäkringar jobbar i projektet ”Ride safe” ihop med HiQ för en säkrare körning men framförallt för att få oss bilförare att sluta använda telefonen när vi är ute på vägarna. Trenden ser ut att fortsätta och nu hakar allt fler försäkringsbolag på. Moderna Försäkringar är en av dem som står näst på tur. Deras idé går ut på att erbjuda en lösning som ska mäta förarens körstil. En artificiell intelligens ska sedan hjälpa till med att räkna ut försäkringskostnaden för resan. Detta gör dem ihop med teknikföretaget Greater Than.

Syftet är att förbättra kundupplevelsen men självklart även lansera ny, bättre teknik som är skadeförebyggande för alla som vistas i trafiken.

Här kan du läsa mer