Googles Al är dubbelt så smart som Siri men har inget att hämta hos en sexåring. Forskare har nyligen jämfört IQ hos olika AI-assistenter. Summeringen är att dom har blivit mycket smartare men ligger fortfarande en bra bit efter en sexåring, som har en genomsnittlig IQ på 55.5.

Smartast i undersökningen är Googles AI som landar på dryga 47 i IQ, nästan dubbelt upp mot Apples Siri som har 24 i IQ och får därmed ta och jobba upp sig lite. Mellan dessa två landar kineiska Baidu på knappa 33 och Microsofts Bing på knappa 32 i IQ.

Vi får ändå ge de artificiella intelligenserna en klapp på axeln då de blivit mycket smartare med åren. Forskarna gjorde samma undersökning 2014 och då fick Google bara 26,5 i IQ (redan då smartare än dagens Siri), och Bing landade på en nära guldfisknivån av 13,5.

Här kan du läsa mer