För inte så länge sedan skrevs det på Internet om “Coinhive”, ett stycke kod som kan användas på en sajt för att du som besökare på sidan ska hjälpa till att generera Bitcoins till webbplatsägaren. Du som besökare märker nästan inte alls användningen av detta förutom att din dator kommer använda mer resurser när du surfar på sidan. Är det här ett steg i en riktning där stora webbplatser som använder annonsering för att livnära sig att släcka annonserna och generera bitcoins istället?

Nää, det tror vi inte. Annonsörerna kommer fortfarande vilja få ut sina budskap. Vi tror att sajtägarna även i framtiden kommer visa annonser. Det som vi tror kommer hända är att de ”skumma” sajterna, till exempel The Pirate Bay osv kommer använda sig av dessa sätt att generera inkomster till sin verksamhet istället. Däremot tror jag att vi kommer få se både bitcoin-generering och visuella annonser på samma sajter, det vill säga ännu mer intäkter för webbplatserna i framtiden.

Läs mer här om CoinHive här, och mer om banner annonsering är påväg att dö här.