…jo, det är alla huvudinnehåll i tre snabb-nyheter från veckan som gått:

  • Twitter utökar antal tillåtna tecken till 280 stycken – för alla språk utom Japanska, Kinesiska och Koreanska.
  • Febers Roger Åberg testar nya Series 3-versionen av Apple Watch och konstaterar efter två dygn och 23 timmar (för att vara exakt) att batteritiden överträffar den äldre Series 2 rejält. Här kan ni läsa mer om Febers rapportering kring Apple Watch.
  • Mark Zuckerberg ryter till mot Donald Trump och försvarar sig mot de påståenden som Trump anklagat plattformen för. Kongressen har under året utrett hur mycket Facebookannonser – skapade av ryska trollfabriker – hade under valet 2016. Under veckan twittrade Trump:Men Zuckerberg var snabb på svara på presidentens tweet och skriver: ”Trump säger att Facebook är emot honom. Liberaler säger att vi hjälpte Trump. Båda sidor är upprörda om idéer och innehåll som de inte gillar. Det är så en plattform för alla olika typer av idéer ser ut”.