I tisdags var det dags för Someday att, för andra året i rad, gå av stapeln här i Stockholm. Someday är en sociala medier-konferens som syftar till att samla oss som jobbar med sociala medier för att skänka nya tankar om hur vi kan utveckla organisationers närvaro. Det blev en superintressant och spännande dag full med inspirerande dragningar och innovativa talare. Här är vår projektledare Johannas tre bästa från dagen:

– Geir Ove Pedersen aka Geeohsnap
En av världens största snapchattare har onekligen en hel del insikter att dela med sig utav. Geir Ove pratade om att Snapchat är den absolut svåraste kanalen att växa på, men att styrkan av ”the fear of missing out” är relativt unik. Tänk på Snapchat som du tänker på TV – vilken kanal vill du vara? Se också till att där alltid finns nytt material och sist men inte minst: make smiling content!✌🏽

– Linda Nordgren, arbetar med sociala medier och kriskommunikation för Malmö stad
Lindas dragning är en av de bästa och viktigaste jag sett. Någonsin. Jag skulle kunna skriva en halv novell om enbart nya insikter men väljer att fatta mig kort och lyfta den allra viktigaste. Kom ihåg: att alltid vara politiskt neutral handlar inte om att låta saker som rasism, myter och rykten få härja fritt. Prata, var aktiv och våga bemöt. Det är i samtalet som förändring sker.

– Jonas Lindwall, kommunikatör från Livrustkammaren
Om du, mot förmodan, har lyckats undgå Livrustkammarens Facebookkonto kommer här ett mycket värdefullt tips: börja följ. Genast.
Jonas Lindwall pratar om vikten av att förena humor med kunskap och hur viktigt det är att lära känna sin målgrupp och sina besökare. Om det är något Livrustkammaren har lyckats med så är det just det. Som sagt: för ett gott skratt, spana in det här museet.

Till sist: en extra S/O till Somedays eminenta moderator Lisa Blomqvist för en fantastisk insats.