Vi säger hej och välkommen till våra härliga praktikanter Louise och Tuukka och passar samtidigt på att ta reda på vilka de är.

Vem är du?

Louise: Jag är en 25-åring från Danmark som praktiserar som interaktionsdesigner. Min plan är att stanna här i Stockholm i några år, att plugga klart och få igång min karriär. I övrigt gillar jag tidiga helgmornar med pannkakor och podcasts, plus att upptäcka nya stigar och förorter.

Tuukka: Jag heter Tuukka som sagt och är 24 år. Jag flyttade till Stockholm från Tammerfors, Finland för fem år sedan och bor numera i Norra Djurgårdstaden. Vid sidan av webbutveckling har jag ett stort intresse för både konst och design.

Vad fick dig att välja att praktisera här på Bazooka?

Louise: Bazooka jobbar löpande med att förbättra sin agila process och att involvera användarna i den, det gjorde mig intresserad. Sen att jag fick en massa hund-kollegor här gjorde ju inte saken sämre!

Tuukka: Jag blev intresserad av att praktisera hos Bazooka redan 2014 när jag gick på er filmvisning under Stockholms Filmfestival och jag fick en första glimt av vilken trevlig atmosfär ni har. Sedan dess har jag hållit koll på Bazooka med hjälp av ert nyhetsbrev och jag blev särskilt imponerad av webbplatsen som ni gjorde åt Profoto.

Berätta, vad pluggar du?

Louise: Jag pluggar mitt sista år på en masterutbildning i digital design på Århus universitet. Mitt fokus ligger på designprocessen, hur den faciliteras och vilka verktyg som bäst stödjer processen.

Tuukka: Jag studerar till webbutvecklare vid Medieinstitutet i Stockholm. Utbildningen heter Front End Developer och det är en YH-utbildning med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. Innan Medieinstitutet studerade jag Medieteknik A och B vid Södertörns högskola.

Vad har du fått göra/hoppas du få göra här på Bazooka?

Louise: Framförallt har jag tagit fram wireframes och genomfört användningstester tillsammans med andra UX:are här. Jag har också varit med på workshops och kundmöten. Det jag tycker är allra roligast är att komma till insikt med vad användarna vill ha och sen omsätta det i den digitala lösningen. Jag kommer också fortsätta reflektera kring hur processen kan främja innovation och feedback.

Tuukka: Hittills har jag fått vara med och utveckla frontend i två skarpa projekt. Jag har också fått följa med på olika kundmöten vilket har varit intressant och lärorikt. Jag hoppas på att i nästa projekt få hjälpa till med även backend och att skapa någon riktigt rolig och eye-catching animation.