Igår var det dags för Apples WWDC-event och för första gången hölls presentationen i nybyggda Steve Jobs Theater. Byggnaden är uppkallad efter den avlidne vd:n Steve Jobs men det var, genom ett videoklipp från förr, ändå den stora profilen som fick öppna eventet.
Så vad var egentligen nyheterna? Jo:

  • Tre nya iPhones. 8 och 8 plus samt jubileumsmodellen iPhone X. Den sistnämnda är en premiummodell med heltäckande skärm och identifieringsfunktionen Face ID, som låser upp telefonen efter den känt igen ditt ansikte. Vidare har iPhone X också stöd för trådlös laddning via sin glasade baksida och en ny lösning istället för hemknapp.
  • Apple Watch Series 3 som sägs vara både snabbare och härligare men som framförallt finns med elektroniskt simkort. Det innebär alltså att du snart kommer kunna strunta i telefonen och enbart ha klockan, du är alltid uppkopplad och kan ringa med den.
  • Apple TV 4K med 4K-upplösning och HDR-stöd. Den här modellen drivs av processorn A10X vilket gör den dubbelt så kraftfull som den föregående modellen. Nu kan vi alltså snart se filmer med 4k-upplösning och spela mer avancerade spel!
  • Utöver ovan större nyheter presenterade även iOS 11, en helt ny design för App store och nya modeller av Ipad Pro. Avslutningsvis även Animojis för iPhone X – vilket på tal om nyskapande tycks se ut som vilket Snapchatfilter som helst 😄