ÄNTLIGEN! Det bästa som hänt Instagram på länge

Är du admin för flera Instagramkonton och loggar ut och in och ut och in och ut och in..och ut igen? Grattis! Det syns tydligen spännande funktioner i nästa beta så det ser faktiskt ut som att vi slipper det snart! Läs mer hos Androidcentral här.

insta

Vänliga veckan på Facebook?

Det känns som att Facebook har jobbat lite mer med vänlighet de senaste veckorna. Till exempel har flera av oss blivit välkomnade med en snäll hälsning när vi loggat in på morgonen, vi har kunnat tagga vänner som är i säkerhet på platser där det varit oroligheter och idag dök ännu en snäll-grej upp.
En funktion som hjälper dig som är trött på att ditt Facebook-flöde överbefolkas av dina vänners vänner och deras aktiviteter. Och som grädde på moset vill Facebook-grundaren Mark Zuckerberg i sin bebis-yra ge bort 99% av sina Facebook-aktier. Håller du med? Är Facebook lite mysigare än vanligt?

fb_bada

Virtuell rasism – verkliga konsekvenser

Så lyder tanken bakom den brasilianska kampanjen som visar rasistiska kommentarer från Facebook och Twitter på stortavlor nära rasistens hem. Bakom den effektfulla kampanjen står organisationen Criola som jobbar med mänskliga rättigheter.

rasism

VR ger möjlighet till besök på museum trots distans

Dulwich Picture Gallery i London är ett av de första museerna i England att erbjuda virtuella besök i galleriet. BBC var med när barn inlagda på sjukhuset King’s College Hospital fick prova att gå på museum trots att de är sängliggandes. Heja VR!

b