SOI2015

I veckan var det lilla julafton för oss som älskar internet. Äntligen fick vi ta del av årets upplaga av ”Svenskarna och Internet”! Perfekt anledning att vända bort blicken från regnet och gå ifrån sitt skrivbord, för att sträckläsa med en kopp te?

http://www.soi2015.se

 

minecraft

OMG! För alla oss som älskar Minecraft, snart fins  hela Sverige som virtuell och spelbar värld! Det blir verklighet när Lantmäteriet släpper en landskapsmodell till det populära datorspelet. Modellen bygger på de kartor och höjddata som släpps som öppna data 2016. Varje block motsvarar 8 meter svensk mylla. Läs mer hos Lantmäteriet

 

logo

I veckan startade Stockholm filmfestival, i samband med det vill vi passa på att tipsa om Chromes tilläggsprogram  Spoliera Alert som gör att du kan välja vilka tv-serier och/eller filmer du inte vill se något om! När du surfar in på en sida där spolierinformation finns, döljs den automatiskt. Tillägget till Chrome är gratis och du hittar det här.

 

multi_storstpafb4

Under året har vi på Bazooka varit med och utvecklat folkhälso-sajten Vardagspuls.se. I veckan nådde Vardagspuls över 20 000 följare på Facebook och kan därmed titulera sig Sveriges största Hälsosajt på Facebook. Så här glada blev redaktionen på Vardagspuls när de fick höra det.