Årets mest kärleksfulla app?

I december lanseras appen Welcome som ger lokalbefolkning och nyanlända möjlighet att få kontakt. En fantastiskt möjlighet, både för den nyanlända att börja bygga ett nätverk, lära sig språket och starta ett nytt liv, men också för den som vill göra skillnad, lära sig mer och hjälpa till. Vi gillar!

welcome app

Chatbot visar hur män bemöter kvinnor på nätet

Chatroboten d.bot är en webb-applikation som simulerar samtal mellan män och kvinnor i dejtingsituationer online. Joanna Chin och Bryan Collinsworth, två amerikanska design- och teknologistudenter skapade d.bot för att lära sig mer om artificiell intelligens men också för att belysa ett problem kring interaktionen mellan män och kvinnor på nätet – speciellt på sättet män pratar med kvinnor i dejtingsammanhang. Alla d.bots svarsfraser är insamlade från Joannas egna kanaler, från Instagramkontot @tindernightmares och från kvinnor som själva har skickat in skärmdumpar från situationer de har varit med om. Prova d.bot själv här, men varning för frustration!

robot

Reseguider i lyxförpacking

Nu finns Louis Vuittons fina analoga reseguider samlade i en app med resmål som t ex London, Hong Kong, Los Angeles, Miami, New York, Beijing, Saö Paulo, Sydney, Tokyo och Venedig. Så här i novembermörkret blir man ju lätt lite ressugen och om plånboken gapar tom kan man alltid ägna sig åt lite digitalt dagdrömmeri!

Louis Vuitton resguider

Varning för smartphone-användare olaglig

De omtalade skyltarna som varnar för upptagna smartphone-användare plockas nu ner trots hyllningarna i sociala medier.

skylt

Darth Vaders nya liv

…och sist men inte minst. Kika in på Darth Vaders Tookapic-konto. Där snurrar ekorrhjulet på som vanligt.
darth

Ha en skön helg och ta på broddarna så hörs vi igen nästa vecka!