VR + KBT = Sant

Nu har ett sjukhus i Israel skapat ett behandlingsprogram för folk med flygrädsla, som med hjälp av Viritual Reality ska simulera obehagliga senarios som kan hända på flygplan i en trygg miljö och med stöd av terapeuter.VR-terapi

Få har nog missat nya musiktjänsten Tidal

Tidigare känt som norska företaget Wimp och som numera ägs av Jay-Z. Nyligen hölls en konferens med artister som Madonna, Beyoncé, Daft Punk och Kanye West för att introducera den nya musiktjänsten, som minst sagt väckt starka känslor bland fansen.tidal

Drömmer du också om att bygga din egna robot?

Just nu finns det en Kickstarter för open source roboten PLEN2! Alla delar går att 3D-printa och den är kompatibel med både smartphones, datorer och diverse sensorer, till exempel MYOrobot2

Mental fitness med hjärnvågor

Kanske kommer ni ihåg när vår kollega Johan testade MindWave? Nu finns tjänsten MUSE, som fungerar som ett gym för hjärnan. Bandet känner av dina hjärnvågor och stödjer dig genom koncentrationsövningar.muse