Hockeywearables

MoDo Hockey låter nu sina fans köpa säsongsbiljetter i form av matchtröjor. Tröjorna innehåller ett RFID-chip (samma teknik som NFC) som fungerar som en elektronisk biljett som läses av vid inpassering till hemmaarenan Fjällräven Center. Förhoppningen är att sälja fler säsongsbiljetter och enligt uppgift ska över 3000 fans redan ha nappat.

375904_980

Sökmotor för streamingtjänster

I tisdags lanserades en ny svensk sökmotor för streamad film, Vionel. Tjänsten hjälper en att hitta de streamingtjänster som har en viss film (äntligen!) och man ska också kunna bevaka en film och få ett meddelande när den finns tillgänglig. Liknande tjänster har funnits för t.ex. den amerikanska marknaden och i Sverige har MovieZine en liknande tjänst. Vionel är dock unikt genom att söka bland fler streamingtjänster, t.ex. Netflix, Viaplay, HBO Nordic och en handfull fler. Tjänsten har vissa barnsjukdomar vid start, men personligen är jag ändå redo att kora denna till årets tjänst redan nu :)

splash

Digitalt testamente

Vad händer med alla dina konton på sociala medier när du dör? Facebook låter dig i alla fall nu att ställa in vad som ska hända. Man kan välja på att kontot tas bort, eller att överlåta viss kontroll av ens profil till någon annan.

fb.0.0

Videoapp från Prezi

Prezi, allas vår favorit när det kommer till presentationsverktyg, lanserar nu en videoapp. De upptäckte att folk ofta använder Prezi för att visa upp bilder och videos och bestämde sig för att underlätta processen. Appen – Nutshell – går ut på att man tar tre bilder som sedan görs om till en video där man får lägga till animationer och text. Lite Preziliknande men ändå något nytt och faktiskt lite roligt :)

nutshell