Svt släpper ny interaktiv röstnings-app

I helgen drar melodifestivalen igång och i veckan lanserade Svt sin nya röstnings-app där du kan rösta gratis genom att frenetiskt hjärta olika låtar från tv-soffan. Hur många som gillar och röstar på olika bidrag kommer också synas i direktsändning vilket kopplar ihop tv-tittarna med programmet på ett smart sätt. Melodifestivalen, som appen heter, finns att ladda ner i Windows phone store, Google play och App store. http://www.svt.se/melodifestivalen/nytt-satt-att-rosta-i-melodifestivalen-2015-har-ar-melodifestivalens-app

app-kollage-jpg

HONY-fans samlade in drygt en miljon dollar

Jag ÄLSKAR Humans of new york och jag lär mig saker varje vecka genom kontot, så mycket klokheter, perspektiv, historier och erfarenheter. Senaste nytt är att mannen bakom HONY Brandon Stanton (börsmäklaren som sadlade om till fotograf) har samlat in drygt 1 miljon dollar genom crowdfunding-siten Indiegogo, drygt 38 000 personer deltog i insamlingen. Pengarna ska gå till ett antal elevprojekt (en trip till Harvard, sommarkurser och stipendier) på en skola i ett av New yorks utsatta områden. http://nypost.com/2015/02/02/humans-of-new-york-blogger-raises-over-1m-for-students/?utm_campaign=SocialFlow&utm_source=NYPFacebook&utm_medium=SocialFlow

Hony

De största app-händelserna 2014

App Annie har summerat de största globala händelserna 2014 och enligt rapporten var det här året som Google Play gick om App store i både antal tillgängliga appar och nedladdade appar. App store har dock fortfarande en större omsättning än Google play. Meddelande-apparna (tex LINE, WhatsApp, WeChat) växte med 53 procent, sharing economy-apparna (tex Airnbnb, Vint, Taskrabbit)  31 procent och videostreaming-apparna 44 procent. Hela rapporten kan du läsa här.

appannie2

Nest sparar energi, det är bevisat

Det är inte alla uppkopplade manicker som faktiskt kan bevisa att de gör någon verklig nytta (förutom att vara roliga och kreativa). Nest som är en uppkopplad och självlärande termostat har dock i tre olika studier visat sig spara uppvärmnings- och nedkylningskostader, i genomsnitt 10-12 procent/månad för ett hushåll. Mer om studierna går att läsa på Nests blogg.

nest