Vi säger hej och välkommen till våra härliga praktikanter Daniel och Theresia och passar samtidigt på att ta reda på vilka de är.

Vem är du?

Daniel: Jag heter Daniel Sidén, även kallad ”Sidde”, och är 27 år. Jag är en film- och serietidningsfantast med stor kärlek för kod och teknik.

Theresia: Jag heter Theresia Viska, är 37 år och kommer från Solna. Sedan 90-talet har jag jobbat med kundservice, och även drivit eget företag som fotograf. Förutom att hänga med min lilla familj älskar jag swimrun och stadscykling.

Vad fick dig att välja att praktisera här på Bazooka?

Daniel: Jag hittade Bazooka av slump genom Google och efter ha att ha lusläst hemsidan, Facebook och Instagram slängde jag iväg ett mejl. Folket, känslan och arbetsmiljön verkade vara så mycket mer än bara ett vanligt jobb och det fick mig att verkligen vilja praktisera här.

Theresia: Min kompis Hanna Kastås jobbar här som digital strateg. Om hon skulle lära mig hälften av vad hon kan skulle jag vara supernöjd.

Berätta, vad pluggar du?

Daniel: Jag pluggar till Front-end Developer på Medieinstitutet i Stockholm.

Theresia: Jag läser en tvåårig yrkesutbildning som heter Webbkommunikatör & sociala medier.

Vad har du fått göra/hoppas du få göra här på Bazooka?

Daniel: Jag har fått arbeta med angular.js till en app som heter Glaskontroll. Jag är ny på det ramverket och det är roligt att få lära sig något nytt. Jag hoppas också få lära mig mer PHP och Drupal, men egentligen har kod blivit en så stor passion för mig så jag vill lära mig mer om allt.

Theresia: Under min första vecka har jag tillsammans med de andra digitala strategerna fått komma in i två projekt. Jag har även blivit inlotsad i att göra en utvärdering av Bazookas närvaro i Facebook och Instagram. För att få koll på vad en digital byrå egentligen sysslar med har jag börjat göra korta intervjuer med kollegorna. Men här närmast ska jag förbereda en presentation av mitt examensarbete för alla som jobbar på Bazooka. Det är en förstudie av användningen av beacons inom kultur och handeln. Även fast jag är van vid att prata inför grupp så är jag så klart lite nervös, så det gäller att förbereda sig.