Google lämnar 90-talet bakom sig
Säga vad man vill om understrukna länkar men jag tror att vi alla kan vara överens om att de är tydliga i sitt budskap. Understruken text är något som förknippas med en länk som för användaren vidare. Understruken text är till och med så länk-förknippat att man gärna undviker att använda understreck i andra sammanhang.

Hursomhelst väljer nu Google att modernisera sin ikoniska resultatsida med att ta bort understrykningen från länkarna – därmed tar man också bort de sista spåren av sökmotorns ursprungliga 90-talsdesign.

http://www.theverge.com/2014/3/13/5503894/google-removes-underlined-links-site-redesign

bazooka_google

Säkerhetsexperter tävlar i Pwn2Own
Pwn2Own är en årlig tävling som anordnas i samband med CanSecWest. Säkerhetsexperter tävlar om att ta över system genom att utnyttja tidigare okända säkerhetshål i populära mjukvaror. I ett drömscenario så skulle tävlingen alltid få någon vinnare, men redan första dagen dog bland annat Safari, Firefox och Internet explorer säkerhetsdöden.

http://news.softpedia.com/news/Pwn2Own-2014-Firefox-Internet-Explorer-and-Safari-Hacked-on-Day-One-432001.shtml

CANSECwest

Mark Zuckerberg skriver öppet brev till Obama
Sedan Edward Snowdens läckte konfidentiella NSA-dokument så har en hel del teorier och tankar spridits om huruvida amerikanska bolag samarbetar med säkerhetsorganisationen. Eftersom några av de stora spelarna på internet-marknaden kan ha tagit skada av ryktena har Facebook-grundaren Mark Zuckerberg nu publicerat ett öppet brev (på Facebook såklart) till president Obama. I brevet beskriver han bland annat frustrationen av att jobba hårt med att säkra sina användares uppgifter från illvilliga entiteter, bara för att sedan bli utnyttjad av den amerikanska regeringen.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10101301165605491

Mark Zuckerberg

Internets fader förväntade sig inte kattbilder
Tidigare i veckan firades internets 25-årsdag! Tim Berners-Lee ställde upp på en IAmA intervju på reddit där han bland annat berättade om sin vision för webben. Av alla de saker han såg att webben skulle användas till så var kattbilder (märkligt nog) inte en del av hans ursprungliga tanke.
http://www.theverge.com/2014/3/12/5501638/tim-berners-lee-never-expected-web-to-be-used-for-kittens

kitten