Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpning.  Skolor, förskolor, föreningar, företag, organisationer och privatpersoner ger sig tillsammans ut för att rensa sitt närområde från skräp och samtidigt visa sitt engagemang i frågan. Skräp skadar miljön, bidrar till otrygghet och drar till sig brottslighet, det förs ut till havs eller städas upp för miljontals kronor i skattepengar. Kort sagt ett väldigt onödigt miljöproblem.

Vi på Bazooka har lärt oss väldigt mycket om nedskräpningens effekter under vårt arbete med en ny webbplats för Håll Sverige Rent och därför ville vi gärna vara med i årets kampanj. Därför ägnade vi en timme på fredagmorgonen åt att städa runt kontoret. Bra för miljön, människorna och karmakontot – och det var faktiskt roligt!

Förra året var det 675 884 personer med och plockade skräp under kampanjen, visst kan vi slå det i år?
Anmälan för att delta stänger inte förrän den sista maj, så anmäl hos Håll Sverige Rent och var med du också!